Utrinki veselice 2016

Z vami delimo utrinek lanske veselice.
Prepričani smo, da se bomo tudi letos imeli tako dobro…ŠE BOLJŠE! 
VABLJENI!

Društvo je pridobilo nove mentorje mladine

Naše društvo je danes pridobilo šest novih mentorjev mladine kateri so opravili 30-urni tečaj v ICZR Sežana.
Veselijo se že novih podvigov z našo gasilsko mladino.
Čestitamo jim in želimo uspešno delo.

Več si lahko ogledate na FACEBOOK

Mentorji_mladine

mentor_mlad_1

Mobilna aplikacija “e-Save”

Mobilna aplikacija “e-Save” je fantastična in brezplačna mobilna aplikacija, prilagojena za uporabo starejših, gluhih, mladih od 12. leta naprej, ki omogoča izvedbo interaktivnega, slikovitega izobraževanja na računalnikih in mobilnih napravah, s katerim bodo občani in gasilci pridobili nova znanja v zvezi z vsakodnevnimi nepredvidenimi situacijami.

http://www.e-save.si/esave

Mednarodni dan enotne klicne številke za klic v sili 112

Logo_11211. februar ni naključno izbran za mednarodni dan enotne evropske številke za klic v sili – zapišite datum 11. 2., zbrišite ločili in dobili boste 112. Klici na številko 112 so brezplačni, ljudem pa so na tej številki dosegljive nujna medicinska pomoč, pomoč gasilcev, nujna veterinarska pomoč ter pomoč gorskih, jamarskih in drugih reševalnih služb in policije. Na številko 112 je mogoče poklicati na pomoč v vseh 28 državah članicah Evropske unije, v večini držav na Balkanu in v posameznih delih Rusije.

V vseh 13 regijskih centrih za obveščanje, ki v Sloveniji sprejemajo klice na pomoč, bo 11. februarja dan odprtih vrat. Na ta dan lahko centre obišče vsak, ki ga zanima, kako potekata sprejemanje klicev v sili in aktiviranje reševalcev. Vabljeni!

Vir: http://www.sos112.si

Posvet mentorjev v Zrečah

posvet_mentorjevV januarju je že tradicionalno potekal posvet mentorjev gasilske mladine v Zrečah, katerega se je udeležilo preko 100 mentorjev iz cele Slovenije. Posveta se je udeležilo tudi lepo število mentorjev iz obalno kraške regije kot je razvidno tudi iz fotografije. Nagovorila sta jih tudi predsednik GZS Jošt Jakša in poveljnik Franci Petek ter vse udeležence seznanila s prihajajočimi novostmi v gasilstvu. Organizirane so bile tudi zanimive delavnice, kako še izboljšati delo z mladimi v tako pomembni organizaciji.